Butantan-instituutti pyysi National Health Surveillance agency (Anvisa)-virastolta 3-5-vuotiaiden ikäryhmän sisällyttämistä koronavac counts covid-19-rokotteen soveltamiseen. Pyyntö saapui virastoon tämän perjantain iltana 11.

Arviointijakso alkaa tästä maanantaista, 14, ja sen rajana on enintään 7 työpäivää. Anvisa tarkastelee sellaisia seikkoja kuin havaitut turvallisuus-ja haittatapahtumat, rokotteen annostuksen muuttaminen ja kehitysvaiheessa olevien lasten eliöille ominaiset tekijät.

Coronavac

Coronavac valmistetaan Instituto Butantanissa kuva: Tiago Queiroz / Estadão

Hätäkäytössä Brasiliassa covid-19-tautia vastaan 17.tammikuuta 2021 lähtien sääntelyelin vapautti Coronavac-immunisaattorin käytettäväksi 6-11-vuotiailla lapsilla 20. tammikuuta tänä vuonna.

Butatan pyysi tilaisuudessa yleisön hyväksyntää jo 3 – vuotiaasta lähtien. Teknikoiden mukaan tiedot osoittivat kuitenkin kahden coronavac-annoksen käytön turvallisuuden ja tehokkuuden 28 päivän välein 6-17-vuotiailla.

Tutkimus osoitti myös, että rokotetta ei voitu antaa lapsille, joiden immuunivaste on heikentynyt (kuten syöpähoidossa oleville), koska immunisaattorin hyödyistä tälle väestöryhmälle ei ollut tietoa.

Vastaa