Goiásin osavaltion terveysministeriössä eilen pidetyssä kokouksessa keskusteltiin säännöistä, jotta valtio voi lähipäivinä kumota naamioiden pakollisen käytön avoimilla paikoilla. Valtion terveysministeriön (SES-GO) haltijan Ismael Alexandrinon mukaan nykyinen skenaario, jossa covid-19: n ja ennakkorokotusten aiheuttamien kuolemien määrä laskee, suosii joustavuutta.

Useat valtiot, kuten São Paulo ja Rio de Janeiro, ovat jo ryhtyneet toimiin rokotusten aikaistamiseksi ja tapausten ja kuolemantapausten vähentämiseksi maan kaikilla alueilla. Terveysministeriön mukaan naamioiden suojaamatta jättäminen avoimilla paikoilla ei saisi olla pakollista kunnissa, joissa yli 75 prosenttia rokotuksista koskee jopa yli viisivuotiaita lapsia. Goiásin osavaltio esitti tämän vuoden viikoilla 7-8, 13. -26. helmikuuta, kuolleiden ja covid-19-tautitapausten määrän jyrkkää laskua.

Tapausten ja kuolemantapausten kehitykseen liittyy Goiásin osavaltion Influenssaoireyhtymän Sentinel-verkosto, jota laajennetaan useampiin Goian kuntiin, jotta kattavuus ja valvonta tehdään asianmukaisesti. Jopa vapauttava terveysministeri Ismael Alexandrino sanoo, että on pohdittavaa käyttää naamiota paikoissa, joissa on paljon taajamia ja suljettu, jotta on parempi suoja virusta vastaan.

Goiás, lisäksi pääkaupunki, yli 75% rokotteen kattavuus, kunnan minaçu kuuluu myös uuden teknisen huomautuksen, Tämä mukaan lukien jo julkaistu viime perjantaina, 4, asetus, joka vapauttaa naamioiden avoimilla paikoilla. Pormestari Carlos Alberto Lereian (PSDB) mukaan naamioiden käyttövaatimuksen lopettamista on perusteltu covid-19-taudin vastaisten rokotusten aikaistamisella Norte goianon kunnassa. Naamio on edelleen pakollinen minaçussa suljetuissa paikoissa.

Vastaa