Legendaarinen Lower East Siden paikallinen taiteilija Lee Brozgol menehtyi viime kuussa 3. lokakuuta 2021.

Brozgol oli Lower East Siden taiteen pioneeri. Hänen lyijykynäpiirroksensa Lower East Sidesta 1980-luvun alussa, sekä hänen syvä paneutumisensa paikallisiin aktivistien aatteisiin ja yhteisöihin tekivät hänestä naapurustohahmon, jolla oli kiinteä näkökulma muuttuvaan kaupunkikuvaan.

Brozgolin seinämaalaus J/M / Z / F Delanceyn ja Essex Streetin metroasemalla debytoi vuonna 1991. ”Talo, jossa asun”, tämä julkinen työ juhlisti erilaisia Latinoita, mustia, juutalaisia ja aasialaisia yhteisöjä, jotka tekivät hänen naapurustostaan elinvoimaisen ja kukoistavan paikan. Nämä värikkäästi maalatut paneelit ovat pysyvässä näytteillä Eldridge Streetin yliopiston aulassa, korttelin päässä siitä, missä Brozgol asui ja työskenteli.

Vuonna 1994 rakennetun Christopher Street 1/9-metroaseman ikoniset mosaiikkimaalaukset ovat inspiroineet Newyorkilaisia jo yli 25 vuoden ajan. PS 41: n lasten kanssa tehdyt ne näyttävät Greenwich Villagen jännittävän vaihtoehtohistorian, sisältäen Stonewallin kapinan, Emma Goldmanin kaltaiset aktivistit ja Washington Square Parkin levottoman menneisyyden orjahautausmaana.

Taideammattinsa ohella Brozgol toimi sosiaalityöntekijänä. Hän työskenteli Frost on Allen ja Houston, upottamalla itsensä auttaa niitä yhteisössään, jotka olivat HIV-positiivisia ja kamppailee riippuvuus.

Läpi 90-luvun Brozgol liittyi koalitioihin elvyttääkseen Sara D. Roosevelt Parkia, viettäen viikonloput poikiensa kanssa puhdistaen injektioneuloja ja lasinsiruja ja istuttaen kukkia. Hän kannatti unhoused, henkisesti vaikeuksissa, julkisen taiteen, sananvapauden kaikille.

Vuonna 1995 Brozgol suunnitteli surrealistisen julkisen muistomerkin Triangle-Paitatehtaan tulipalon uhreille. Delancey Streetillä otetussa valokuvassa Brozgol esitteli ehdotustaan: Eiffel-Tornimaista rakennelmaa, joka on kukkivan trumpettiköynnöksen peitossa.

Hän ehdotti tätä 984 jalkaa korkeaa muistomerkkiä, joka myös leventäisi Sarah D. Roosevelt Parkia, istuttaisi puita Forsyth Streetiltä aina Williamsburgin sillalle saakka ja loisi vihreän, kukoistavan tilan, joka voisi palvella yhteisöä kunnioittaen sen historiaa.

Ikuinen ulkopuolinen, juutalaismies, joka tunsi vetoa siirtolaiskokemukseen, Brozgol edustaa rakastamaansa Lower East Sidea kauneudessa ja joskus tuhoisan synkissä yksityiskohdissa.

Hänen terävä kiinnostuksensa ihmisiä ja ihmisen psyyke oli keskeinen tekijä molemmissa ammateissa. Brozgol analysoi ihmisen tilaa raa ’ an ja särmikkään taiteen avulla. Hänen monimutkaiset, ilmeikkäät Manhattanin keskustaa kuvaavat piirroksensa yhdistävät päähänpistoja kapitalismin karuun todellisuuteen.

Taiteilija, aktivisti ja visionääri, joka näki kauneuden epätäydellisyys, Brozgol työ on muotokuva Lower East Side läpi vaihtuvien vuosikymmenten ja väestörakenteen.

Vastaa