Käytetystä ruokaöljystä valmistetut rwdc: n polyhydroksialkanoaatit voivat korvata muovit tavaroissa kuten pillit.

Biohajoavaa vaihtoehtoa muoville valmistava yritys laajenee ja palkkaa 200 työntekijää, valtio ja paikalliset viranomaiset ilmoittivat tiistaina.

Rwdc, joka perustettiin vuonna 2015 Georgian yliopiston innovaatiolaboratoriossa ja toimii nyt Singaporessa, laajenee 400 000 neliön laitokseksi Athena Industrial Parkissa Voyles Roadin varrella.

Työpaikkailmoitukset osoittavat, että työpaikat maksavat 38 000–90 000 dollaria vuodessa.

Yhtiö sai 13,85 miljoonaa dollaria paikallisia kannustimia, mukaan lukien kiinteistöveron kevennykset ja lupaprosessissa avustaneen kehityskoordinaattorin palvelut, kertoi Athens-Clarken piirikunnan Talouskehitysjohtaja Ilka McConnell. Georgian talouskehitysministeriön tiedottaja Marie Hodge Gordon sanoi, ettei hän voi jakaa tietoa valtiotason kannustimista, koska hanke on edelleen aktiivinen.

RWDC sopii hyvin Ateenaan, koska se on biotekniikan ja kestävän kehityksen sektoreilla ja koska perustajilla on yhteyksiä UGA: han, McConnell sanoi. ”Olemme todella innoissamme saadessamme heidät tänne”, hän sanoi.

Pohjois-Amerikan presidentti Ryan Adolphson oli aiemmin UGA New Materials Instituten johtaja, ja toimitusjohtaja Daniel Carraway on biotekniikan tohtori UGA: sta. Carraway aloitti RWDC: n yhteistyössä singaporelaisen yrittäjän ja insinöörin Roland Ween kanssa.

Yhtiö keräsi hiljattain 133 miljoonaa dollaria riskipääomaa rahoittaakseen 260 miljoonan dollarin laajennuksen.

Se valmistaa tällä hetkellä 5 000 tonnia polyhydroksialkanoaattia (PHA) vuodessa, ja laajennus mahdollistaa tuotannon kasvattamisen 500 000 tonniin.

PHA on kertakäyttöisen muovin korvaaja, joka valmistetaan fossiilisten polttoaineiden sijaan käyneestä käytetystä ruokaöljystä, ja siitä voidaan valmistaa tavaroita, kuten pillejä, kuppeja ja astioita. Toisin kuin muovi, PHA on täysin biohajoava. Noin 90 prosenttia muovista ei kierrätetä ja päätyy kaatopaikoille, jokiin tai meriin.

Vastaa