Gov. Brian Kemp on poistanut osavaltion shelter-in-place-määräyksen voimaan perjantaina, vaikka satoja uusia COVID-19-tapauksia raportoidaan päivittäin, ja pormestari Kelly Girtz ja lääketieteen ammattilaiset varoittivat, että Georgia ei ole vielä selvillä vesillä.

Matkustamista olennaisia asioita lukuun ottamatta rajoittava shelter-in-place-määräys on ollut voimassa huhtikuusta lähtien. 3. Viime viikolla Kemp salli tiettyjen yritysten – kuten kynsien ja hiusten salongit, tatuointisalongit ja Keilahallit—avata uudelleen, ja ravintolat voivat avata uudelleen ruokailutilansa maanantaista alkaen, vaikka monet ovat päättäneet olla tekemättä niin. Tänään hän laajensi uudelleen avattujen yritysten turvallisuusohjeita, kuten vaatimuksia siitä, että työntekijät käyttävät suojavarusteita ja rajoittavat kapasiteettia, Toukokuun 13.päivään asti. Hän myös määräsi vanhuksia ja” lääketieteellisesti hauraita ” ihmisiä pysymään kotona kesäkuun 12.päivään saakka.

”Se, mitä olemme tehneet, on toiminut”, Kemp sanoi AJC: lle. ”Se on antanut meille aikaa rakentaa sairaalan infrastruktuurikapasiteettia, hankkia hengityslaitteet ja käynnistää testaus. Se vaikutti ratkaisuumme.”

Hän sanoi, että ihmisten pitäisi edelleen käyttää naamioita ruokaostoksilla, mutta ei tarvitse käyttää sellaista ulkona.

Sairaalat voivat olla nyt paremmassa asemassa, mutta testaus on yhä satunnaista, eikä Georgiassa ole havaittu uusien COVID-19-tapausten vähenemistä, vaikka on joitakin viitteitä siitä, että ne ovat tasaantuneet. Osavaltio ilmoitti keskiviikkona Oconee County Observations-lehden Lee Becker-lehden mukaan 723 positiivisesta testistä ja 32 kuolemantapauksesta, mikä nosti Georgian kokonaistapaukset noin 25 000: een, yli 1 100 kuolemantapaukseen ja 5 000 sairaalahoitoon.

”Gov. Kempin viimeaikaisia toimia ei tiedotettu tieteestä, ja ne asettavat sekä terveytemme että taloutemme vaaraan”, Rebecca Mitchell, Emoryn yliopiston epidemiologian professori, joka pyrkii Demokraatiksi Gwinnettin piirikunnassa, sanoi protect Our Care-ryhmän järjestämässä virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa. Jos Georgia olisi hyväksynyt liittovaltion rahoituksen Medicaidin laajentamiseksi, 726 000 vakuutuksettomalla georgialaisella olisi sairausvakuutus, kertoi edustajainhuoneen vähemmistöjohtaja Bob Trammell Luthersvillestä.

”Meidän on tehtävä selväksi, että vahva ja turvallinen Georgia riippuu johtajista, jotka priorisoivat kansanterveyden ja etulinjan työntekijät”, Mitchell sanoi. ”Tavoitteenamme ei pitäisi olla vain pysyä terveydenhuoltojärjestelmämme maksimikapasiteetin alapuolella, koska asettamalla tuo rima niin alas pyydämme koko järjestelmää toimimaan maksimikapasiteetilla kokonaisen vuoden ajan, ja se on erittäin suuri pyyntö.”

Vaikka Kemp nosti osavaltion shelter-in-place järjestyksessä, hän ei anna paikallishallinnon uudelleen institute omia. Athens-Clarken piirikunnan pormestari Kelly Girtz-joka myös kritisoi Kempin aiempaa päätöstä päästää joitakin yrityksiä uudelleen-sanoi olevansa huolissaan viestistä, jonka Kemp lähettää kumoamalla valtion määräyksen.

”Jos se on, ’kriisi on ohi, ja olemme nyt turvassa’, se on vaarallista, koska se ei ole ohi, emmekä me ole turvassa”, Girtz sanoi. Hän sanoi, että Kemp olisi pitänyt tarjota selkeitä mittareita ja erityisiä toimenpiteitä ne käynnistävät, kuten sallimalla epäolennaisia yrityksiä, kuten mekko kauppoja tehdä curbside pickup, sitten kerroit ne auki rajoitettu määrä ihmisiä yllään naamarit.

Positiivista on se, että Girtz antoi haastattelun valtatie 29: n varrella sijaitsevan Krogerin parkkipaikalta ja kertoi useiden maakuntien asiakkaiden harjoittavan sosiaalista etääntymistä.

Vastaa